RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
//Vår prosjektleder Bjørn er B'en i RMB Malerservice, og i dag ble han jammen M'en også!!!

Vi gratulerer vår modige prosjektleder med bestått svenneprøve i dag!!!

Det er aldri forsent å oppnå mål, men man må tørre å prøve.

DSC02190
Ekteparet Bjørn og Renate startet RMB Malerservice AS for 10 år siden i disse dager. Firmaet ble grunnlagt rundt middagsbordet som ett alternativ til at vi skulle bli uføre. Bjørn hadde selv jobbet som maler i 12-13 år, men helsa og ryggen satte en stopper for den karrieren. Bjørn har ADHD og har aldri helt fått til de der skolegreiene, så malerkunnskapene kom igjennom praktisk arbeid. Da firmaet ble startet var Renate syk og sengeliggende, men med hjemmekontor og lager i garasjen på Håbafjell i Sandnes så ble det umulige mulig. Vi fikk lov av NAV å starte firma sammen i håp om å skape oss en arbeidsplass og en fremtid, og det første året fikk vi beholde vår inntekt derfra.

Vi bestemte oss for at selv om Bjørn ikke klarte å jobbe som maler selv, så kunne han skaffe jobber og sette andre i arbeid. Mens Renate hadde fag innen bedriftsøkonomi på BI, og tilsammen kunne vi nok til å drive ett firma. Underveis har vi lært enormt mye, og firmaet har vokst og vokst. I dag er vi over 40 ansatte og har kontorer i Hoveveien i Sandnes. Endelig har vi en arbeidsplass å dra til, vi har fantastisk kjekke kollegaer. Vi har muligheten til å få lov til å bidra til at andre mennesker som også har opplevd at det ikke er så lett å være i jobb, opplever mestring og trives hos oss. Vi driver etter visjonen om å være den arbeidsgiver vi skulle ønske vi hadde hatt selv (så hadde vi kanskje sluppet å ryke ut av arbeidslivet i første omgang). Vi har fokus på å gi mennesker med baggasje en sjanse, og til å oppmuntre hverandre i bedriften til å utvikle oss og sette oss mål.

Bjørn fikk aldri gått noen skole i malerfaget. Han tok teorieksamen etter at Renate leste pensumet og deretter gjenfortalte det og gjorde det om til praktiske eksempler, og Bjørn bestod sin første eksamen noensinne på det grunnlaget. Men fortsatt manglet den praktiske eksamen som ville la Bjørn få lov til å kalle seg en fagmann. En med fagbrev. 

Ikke så rart det sitter langt inne å prøve, når dagene er fulle av arbeid og Bjørn ikke lengre jobber direkte som håndtverker. Han har nå sittet på kontor i 10 år, men likevel har han kjent på lysten til å bevise hva han kan. RMB Malerservice er allerede Mesterbedrift, men det er ingen hindring (heller en god grunn) for å ønske at flest mulig skal være faglærte i bedriften. 

Så den siste uken hoppet Bjørn i det! Han avla praktisk svenneprøve i malerfaget, samtidig som han måtte jobbe som prosjektleder. Han valgte å pusse opp sitt eget kontor, ett modig valg men spennende når alle vi andre fikk sjansen til å se og følge med underveis. Det har vært mistenkelig mange malere igjennom gangene denne uken, tipper det var litt gøy å se sjefen svette og jobbe med deres fag. På toppen av det hele var det to av våre konkurrenter som var sensorer, og det var litt rart å bli bedømt av dem.

Etter mange dager med skitne arbeidsklær, svette, stress og vond rygg som minner på hvorfor malerklærne ble lagt på hylla, var dagen inne for at sensor skulle felle sin dom over arbeidet til Bjørn. Etter intense undersøkelser av rommet med nærmest flombelysning ble han kallt inn for å få sitt svar. Skulle dette være dagen der Bjørn i sin alder av 45 år endelig skulle ha fullført en utdanning?

Vi andre fikk ikke gjort noe som helst fornuftig i dag på kontoret. De fleste hadde vondt i magen på Bjørn sine vegne og vi ventet spent på svaret. Tilslutt strøk sensorene ut døra og gav oss en tommel opp, og det ble klart at jammen han hadde bestått!!!

Som dere skjønner er det meg, Renate  (Bjørns bedre halvdel som skriver dette). Men selv om jeg er en smule inhabil våger jeg å påstå at dette er en kjempebragd!!!! Jeg er så ufattelig stolt av min gode venn, kjæreste og kollega at ord ikke strekker til... 

Nå er det bare å sikte på mesterbrevet kjære Bjørn.... Og vis hele verden at alt går ann når man bare vil!

R for Renate, M for den modige B'en som er Bjørn :-)
 

Vi gratulerer Dainius Buteikis med "Meget bestått" på svenneprøve!

Vi er uendelig stolte av vår dyktige maler Dainius Buteikis som fikk "Meget Bestått" på svenneprøven i malerfaget i dag! Han har virkelig stått på og bevist at hindringer kan overvinnes!!!
Les mer »

Vi trenger flere erfarne malere/ we need more experienced painters

Har du erfaring med bazooka, sparkelssprøyte og malersprøyte?
Les mer »

Sertifisert Miljøfyrtårn

Vi bryr oss om miljøet og samfunnet rundt oss og er svært stolte av å ha blitt kontrollert og godkjent av Stiftelsen Miljøfyrtårn!
Les mer »

Vi gratulerer vår modige prosjektleder med bestått svenneprøve i dag!!!

Det er aldri forsent å oppnå mål, men man må tørre å prøve.
Les mer »

Vi er nå offisielt Mesterbedrift!

Vi skal ha medarbeidere som er stolte av å være malere. I ett samfunn preget av at flere og flere jobber med "hodet" så er det ekstra viktig å ta vare på de som jobber fysisk.
Les mer »

Orange is the new black?

Vår fargerike prosjektleder som kjører rundt i en knallgrønn bil med "ADHD" på bilskiltet er ingen kjedelig kar. Og da nytter det selvsagt ikke å ha ett kjedelig kontor skal du vite! ;-) Mens han var borte på en liten feriedag har våre dyktige gulvleggere slått seg løs på kontoret hans. Nøytrale grå teppefliser ble fjernet og ett sprekt oransje-brannfarga kjempetjukt flossteppe kom inn istedenfor!
Les mer »