RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
RMB-Malerservice_logo_liten
Sa_fint_det_vil_bli
//Hvor ofte vasker du fasaden på huset ditt?

Krav fra malingsprodusentene for at garantien skal gjelde

Vi vasker bilen vår jevnlig ikke bare for at den skal se fin og ren ut, men nettopp for å beskytte mot unødvendig slitasje på lakken. De fleste av oss har ingen problem med å se logikken i det, men de færreste er klar over eller tenker på at det samme gjelder huset vårt.

FullSizeRender%207
Mange malingsprodusenter gir garantier for hvor mange år malingen skal holde før det er på tide å male på nytt. Men er du klar over at de stiller betingelser for at den skal gjelde? 

En av betingelsene er at huset skal vaskes årlig for å holde slitasjen fra pollen, støv, grønske osv på ett minimum.

Men gjør vi egentlig det? Når vasket du huset ditt sist? Har du noengang sett naboen din gjøre det?

Vi vasker bilen vår jevnlig ikke bare for at den skal se fin og ren ut, men nettopp for å beskytte mot unødvendig slitasje på lakken. De fleste av oss har ingen problem med å se logikken i det, men de færreste er klar over eller tenker på at det samme gjelder huset vårt.

Samtidig så må vi være bevisste på at det er forskjell på husvask for vedlikehold og husvask før maling. På samme måte som vi vasker bilen skånsomt for å beskytte lakken og ikke gni den sundt, så rengjøres bilen anderledes og pusses ned hvis den skal omlakkeres.

Sånn er det med hus også. Hvis vi skal male må vi bruke kraftigere rengjøringsmiddler, høytrykkspyler og kanskje tilogmed skrape rent deler som har dårlig grunnlag. Men hvis vi gjør det samme når vi skal vedlikeholde huset med en årlig vask, vil vi ende opp med å ødelegge hele kledningen. 

I de fleste tilfeller anbefales det ikke å bruke hverken kraftvask eller høytrykkspyler når du rengjør huset ditt. Hvis ikke du er svært vant med bruk av høytrykkspyler og de kreftene som egentlig ligger i den, er sjansen stor for at du gjør deg selv en stor bjørnetjeneste. Kraftvask er også for kraftig å bruke til vanlig renhold, men det finnes egne husvask-middler som er egnet for oppgaven.

Det er også stor forskjell på hvor skittent ett hus blir i løpet av ett år. Har du mye vegetasjon rundt deg, bor nærme trafikkert vei, ved havet osv så slites og skitnes huset mer til.

Ett rent hus ser mye finere ut, og malingen holder seg helt klart lengre.

Vi har opplevd flere ganger å kommet på befaring hos noen som tror at huset må males for det ser så fælt ut, mens alt som egentlig trengtes var en grundig vask. I de tilfellene er vi selvfølgelig ærlige med kunden og gir dem heller ett godt tilbud på en profesjonell husvask. Så håper vi selvfølgelig å få komme tilbake om noen år når det faktisk må males ta den jobben da.

Er du usikker på om ditt hus trenger vask eller maling? Vi tilbyr gratis befaring og utfører både vask og maling alt etter ditt behov.
 

Vi gratulerer Dainius Buteikis med "Meget bestått" på svenneprøve!

Vi er uendelig stolte av vår dyktige maler Dainius Buteikis som fikk "Meget Bestått" på svenneprøven i malerfaget i dag! Han har virkelig stått på og bevist at hindringer kan overvinnes!!!
Les mer »

Vi trenger flere erfarne malere/ we need more experienced painters

Har du erfaring med bazooka, sparkelssprøyte og malersprøyte?
Les mer »

Sertifisert Miljøfyrtårn

Vi bryr oss om miljøet og samfunnet rundt oss og er svært stolte av å ha blitt kontrollert og godkjent av Stiftelsen Miljøfyrtårn!
Les mer »

Vi gratulerer vår modige prosjektleder med bestått svenneprøve i dag!!!

Det er aldri forsent å oppnå mål, men man må tørre å prøve.
Les mer »

Vi er nå offisielt Mesterbedrift!

Vi skal ha medarbeidere som er stolte av å være malere. I ett samfunn preget av at flere og flere jobber med "hodet" så er det ekstra viktig å ta vare på de som jobber fysisk.
Les mer »

Orange is the new black?

Vår fargerike prosjektleder som kjører rundt i en knallgrønn bil med "ADHD" på bilskiltet er ingen kjedelig kar. Og da nytter det selvsagt ikke å ha ett kjedelig kontor skal du vite! ;-) Mens han var borte på en liten feriedag har våre dyktige gulvleggere slått seg løs på kontoret hans. Nøytrale grå teppefliser ble fjernet og ett sprekt oransje-brannfarga kjempetjukt flossteppe kom inn istedenfor!
Les mer »